Кам’яницю на Гординського продадуть з аукціону – за пропозицією «ЄС» всі гроші від продажу підуть на освіту

Сьогодні, сесія Івано-Франківської міської ради дала дозвіл на приватизацію будинку на вул. Гординського, 10.

Рішення про виставлення пам’ятки архітектури місцевого значення на аукціон підтримали 23 депутати.

За пропозицією депутата від «Європейської Солідарності» Володимира Кушніра з проекту рішення виключили пункт про обов’язкове використання приміщення на Гординського, 10 під освітній заклад.

«Ми маємо аналізувати все, що ми робимо. Однозначно, що початкова школа на Гординського бути не може. Діти будуть вибігати зразу на дорогу. Однозначно ми маємо зберегти фасад будинку. Давайте не будемо обмежувати умови, що будівля має використовуватися під освітній заклад. Якщо продавати під освітній заклад ми можемо не отримати стільки коштів. А гроші від продажу пропоную направити на будівництво нової школи», – сказав Володимир Кушнір.

Також депутати підтримали пропозиції Володимира Кушніра про включення в умови приватизації пункту про обов’язкове збереження фасаду, і використання виручених від продажу приміщення коштів на освітні проекти, зокрема будівництво нових корпусів шкіл.

Депутат від «ЄС» Сергій Палійчук запропонував мерії провести потужну інформаційну кампанію, щоб залучити до аукціону інвесторів з всієї України, можливо з-за кордону.

Зазначимо, будинок на Гординського, 10 зведений у 1895 році. Використовувався для освітніх потреб. Спочатку у ньому була семирічна школа для дівчат імені Королеви Софії. У повоєнний період 1945-1946 рр. у ній  тимчасово розташовувався учительський інститут, теперішній Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Останнє десятиліття пам’ятка перебуває у занедбаному стані.