Сергій Басараб: Захист прав людини – це наша спільна справа

У Страсбурзі триває  32 сесія Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Під час сесії представник Івано-Франківської «Солідарності», заступник голови обласної ради Сергій Басараб виступив з доповіддю щодо питання захисту прав людини.

«Питання захисту прав людини, як на місцевому так і регіональному рівнях, має першочергове значення і є фундаментом для реалізації усіх гарантій і свобод, забезпечення стабільності і миру в регіоні. Слід зауважити, що його вирішення на місцевому рівні повинно розглядатись комплексно та включати превентивні міри для запобігання порушень прав людини», – підкреслив Сергій Басараб.

Також, під час доповіді представник України звернув увагу європейських колег на питання порушення Російською Федерацією прав українців  на окупованих територіях Донецької та Луганської областей і Кримського півострову.

«Як ви знаєте, Міжнародний суд Організації Об’єднаних Націй розглядає позов України щодо порушення Російською Федерацією Конвенції ООН по боротьбі з фінансуванням тероризму і конвенції ООН про ліквідацію усіх форм расової дискримінації, які були порушені Росією шляхом підтримки тероризму на сході України та дискримінації етнічних українців і кримських татар в окупованому Криму. Ми закликаємо міжнародну спільноту стежити за цим процесом і сподіваємось на справедливе рішення суду, адже захист прав людини  – це наша спільна справа», – повідомив Сергій Басараб